Makeuptips voor techno festivals

makeup tips technofestivals

Met de zomer in volle gang, zijn we allemaal enthousiast over de aankomende techno festivals. Naast de geweldige muziek en de energieke sfeer, biedt een festival ook een geweldige gelegenheid om te experimenteren met je makeup en je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nu gaat voor een opvallende look of iets subtielers, hier zijn enkele makeuptips voor technofestivals:

1. Glitters

Technofestivals zijn dé gelegenheid om uit te pakken met glitter! Voeg wat glinstering toe aan je look door te kiezen voor een sprankelende oogschaduw of glitter liner. Breng het aan op je oogleden, langs je wimperrand of zelfs op je jukbeenderen voor een betoverende gloed. Wees niet bang om creatief te zijn en verschillende kleuren te mixen om een unieke look te creëren.

2. Neonkleuren

De volgende makeuptip voor technofestivals is dat technofestivals bekend staan om hun felle en levendige sfeer, dus waarom zou je je make-up niet aanpassen aan de omgeving? Ga voor opvallende neonkleuren op je oogleden, zoals felgeel, knalroze of electric blue. Combineer ze met een neutrale tint in de binnenste ooghoeken om je ogen te laten stralen. Vergeet niet om een waterdichte formule te gebruiken, zodat je make-up de hele dag en nacht blijft zitten.

3. Statement lippen

Als je je ogen subtiel wilt houden, kun je je focus verleggen naar je lippen. Kies voor een felle, matte lipkleur zoals rood, oranje of paars om een statement te maken. Zorg ervoor dat je lippenstift langhoudend is, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het bijwerken ervan terwijl je danst en feestviert. Met de lipsticks van Cosm.Ethics Bar is dit goed te doen, verkrijgbaar met een hydraterende glossy finish of een langhoudende matte finish.

4. Gezichtsversieringen

Maak je festivallook extra speciaal met gezichtsversieringen zoals glinsterende bindi’s, plaksteentjes, veren of zelfs tijdelijke tatoeages. Deze decoratieve elementen kunnen je make-up naar een hoger niveau tillen en je festival outfit compleet maken. Deze zijn te koop bij de So-low of hobbywinkels maar ook online te bestellen. Mijn tip om ze extra lang te laten zitten is door een klein beetje wimperlijm aan te brengen.

5. Fixeer je make-up

Techno festivals kunnen warm en zweterig worden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je make-up op zijn plaats blijft. Zeker met de hoge temperaturen die er zijn deze zomer! Gebruik daarom een langhoudende primer voordat je je make-up aanbrengt en finish met een setting spray om ervoor te zorgen dat je look de hele dag en nacht blijft zitten, ongeacht hoeveel je danst. Mijn favoriete finishing spray zoals al wel benoemd is in eerdere artikels is de finishing spray van Dior. Deze is wel wat duurder, maar is het zeker waard!

Onthoud dat het belangrijk is om je comfortabel te voelen in je make-up tijdens een festival. Als je niet gewend bent om opvallende looks te dragen, kun je altijd beginnen met iets subtielers en geleidelijk experimenteren met meer gedurfde stijlen.

We hopen dat deze makeuptips voor technofestivals je inspireren om een prachtige en unieke festivallook te creëren. Geniet van de muziek, dans en straal met je onweerstaanbare make-up!

Veel plezier op de festivals!

Recent Posts