Hittebestendige makeuptips voor temperaturen boven de 30 graden

Hittebestendige makeuptips

Met zomerse temperaturen boven de 30 graden kan het een uitdaging zijn om je makeup fris en intact te houden. Gelukkig zijn er enkele handige trucs en producten die je kunnen helpen om er stralend uit te zien, zelfs in de hitte. In dit artikel delen we enkele Hittebestendige makeuptips die speciaal zijn ontworpen om je te helpen koel en prachtig te blijven, zelfs bij de warmste temperaturen.

1. Bereid je huid voor

Een goede voorbereiding van je huid is essentieel bij warm weer. Begin met het reinigen van je gezicht en breng een lichte, olievrije moisturizer aan. Kies voor een primer die speciaal is geformuleerd om de houdbaarheid van je makeup te verlengen en overtollige olie te absorberen. Een fijn product hiervoor is deze dagcrème van Nivea met Q10.

2. Minimaliseer je makeuproutine

Bij hoge temperaturen is het verstandig om je makeuproutine zo minimaal mogelijk te houden. Kies voor een lichte, ademende foundation of BB-crème om je huid een egale teint te geven zonder dat het zwaar aanvoelt. Gebruik concealer alleen op de plekken waar dat echt nodig is, zoals onder je ogen of op eventuele vlekjes. Je kan ook je foundation mixen met een lichte dagcrème met SPF. Zo heb je een licht laagje dekking. Cosm.Ethics Bar heeft ook een fijne lichte concealer voor kleine plekjes.

3. Poeder slim

Poeder kan je beste vriend zijn bij warm weer, maar gebruik het spaarzaam. Kies voor een transparant, matterend poeder en breng het alleen aan op de glanzende delen van je gezicht, zoals je voorhoofd, neus en kin. Vermijd een te dikke laag, want dit kan er onnatuurlijk uitzien. Onze poeders zijn verkrijgbaar in 7 shades van licht naar donker.

4. Waterproof en long-lasting

Bij hoge temperaturen is het belangrijk om te kiezen voor waterproof en langhoudende makeupproducten. Waterdichte mascara en eyeliner zijn essentieel om te voorkomen dat ze uitlopen door transpiratie. Kies ook voor een langhoudende lipstick of een getinte lippenbalsem om te voorkomen dat je lipkleur vervaagt.

5. Frisse en lichte oogmake-up

Houd je oogmakeup licht en luchtig. Gebruik matte oogschaduws in neutrale tinten om een natuurlijke look te creëren. Vermijd glanzende oogschaduws, omdat ze meer geneigd zijn om te creasen bij warm weer. Gebruik een waterdichte mascara om je wimpers te definiëren zonder dat ze smudgen.

6. Verfrissende spray

Een verfrissende spray is een geweldig product om bij je te hebben in de hitte. Kies voor een spray met verkoelende eigenschappen en hydraterende ingrediënten. Geef jezelf gedurende de dag af en toe een spritz om je huid te verfrissen en je make-up op te frissen.

Met de juiste technieken en producten kun je er stralend uitzien, zelfs in temperaturen boven de 30 graden. Onthoud dat minder vaak meer is in warm weer, en kies voor lichte, langhoudende makeupformules. Vergeet niet om jezelf regelmatig te hydrateren en een zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken om je huid te beschermen. Blijf koel, zelfverzekerd en geniet van de zomer!

Recent Posts